Tarieven en vergoedingen

Vergoedingen

Psychologenpraktijk Gemert werkt zonder contracten met zorgverzekeraars. Behandeling wordt hierdoor deels of volledig vergoed. U krijgt voor uw behandeling maandelijks een factuur, welke u zelf ter declaratie kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. 

De mate waarin uw therapie vergoed wordt, is afhankelijk van welke verzekeringspolis u heeft afgesloten. Dit varieert van 51% tot 100%. Controleer dit goed bij uw eigen verzekeraar. Belangrijk om bedacht op te zijn, is het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Een zuivere restitutiepolis geeft recht op volledige vergoeding van zorg, terwijl u met een naturapolis een gedeelte van de zorg vergoed krijgt. Via onderstaande link vindt u een overzicht van de polissen die elke verzekeraar aanbiedt en de bijbehorende vergoedingspercentages.

Vergoedingspercentages per verzekeraar

Tarieven

Per januari 2022 wordt er in de ggz gewerkt met een nieuw financieringssysteem, het Zorgprestatiemodel. Dit heeft andere tarieven tot gevolg, die onder andere afhankelijk zijn van de discipline van uw behandelaar, de duur van het consult en of het diagnostiek of behandeling betreft. In onderstaande tabel, vindt u een overzicht van de meest voorkomende tarieven bij Psychologenpraktijk Gemert voor 2022.

Een intake bestaat in de meeste gevallen uit één of twee sessies van elk 60 minuten. Behandelsessies duren over het algemeen 45 minuten. In geval van relatie- of systeemtherapie kunnen sessies ook 75 of 90 minuten duren. De kosten voor dergelijke sessies zijn daardoor hoger dan in onderstaande tabel. Bij de telefonische kennismaking en/of het intakegesprek kan uw therapeut dit verder voor u inzichtelijk maken.

Intake / Diagnostiek
(per 60 minuten)
Behandeling
(per 45 minuten)
Beeldend therapeut (Anita)€65€85
GZ-psycholoog (Rosa, Jasmijn, Monique)€163,63€120,99
Psychotherapeut (Tanja)€187,62€139,38
Klinisch psycholoog (Nicolle)€216,23€159,85
Psychiater (Peter)€268,31€198,69
Onverzekerde zorg (bijv. relatietherapie / behandeling zonder DSM-diagnose)€145€117,33
Bovenstaande tarieven zijn wettelijk vastgesteld door de Nederlands Zorg Autoriteit (NZA)

Indien u niet op een gemaakte afspraak verschijnt of deze niet op tijd (uiterlijk 24 uur van tevoren) annuleert, wordt een bedrag van 60 euro in rekening gebracht. U kunt deze kosten niet verhalen op uw zorgverzekeraar.