Tarieven en vergoedingen

Vergoedingen

Psychologenpraktijk Gemert werkt zonder contracten met zorgverzekeraars. Behandeling wordt hierdoor deels of volledig vergoed. U krijgt voor uw behandeling maandelijks een factuur, welke u zelf ter declaratie kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. 

De mate waarin uw therapie vergoed wordt, is afhankelijk van welke verzekeringspolis u heeft afgesloten. Controleer dit goed bij uw eigen verzekeraar. Belangrijk om bedacht op te zijn, is het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Een zuivere restitutiepolis geeft recht op volledige vergoeding van zorg, terwijl u met een naturapolis een gedeelte van de zorg vergoed krijgt.

Een zuivere restitutiepolis wordt vanaf 2024 nog maar door enkele zorgverzekeraars aangeboden en kent in sommige gevallen ook aanvullende voorwaarden. Via onderstaande link vindt u een overzicht van de polissen die elke verzekeraar aanbiedt en de bijbehorende vergoedingspercentages en aanvullende voorwaarden voor 2024.

Vergoedingspercentages per verzekeraar

Het is ook mogelijk om uw behandeling volledig zelf te bekostigen, zonder tussenkomst van een verwijzer of zorgverzekeraar.

Tarieven

In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de meest voorkomende tarieven bij Psychologenpraktijk Gemert voor 2024. Deze tarieven zijn wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA).

Een intake bestaat in de meeste gevallen uit één of twee sessies van elk 60 minuten. Behandelsessies duren over het algemeen 45 minuten. In geval van relatie- of systeemtherapie kunnen sessies ook 75 of 90 minuten duren. De kosten voor dergelijke sessies zijn daardoor hoger dan in onderstaande tabel. Ook inhoudelijke telefonische of e-mailconsulten kunnen in rekening worden gebracht. Bij de telefonische kennismaking of het intakegesprek kan uw therapeut de tarieven verder voor u inzichtelijk maken.

Intake / Diagnostiek
(per 60 minuten)
Behandeling
(per 45 minuten)
Groepsbehandeling
(per 30 minuten)
GZ-psycholoog (Rosa, Jasmijn, Monique, Fleur, Suzanne)
€183,44€135,89€16,50*
Psychotherapeut (Sanne)
€211,06€156,72€16,94*
Klinisch psycholoog (Nicolle)
€242,66€179,24€19,70*
Psychiater (Peter)
€301,42€223,18€23,28*
Bovenstaande tarieven zijn wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA)
* Tarieven afhankelijk van groepsgrootte, dit tarief geldt bij een groepsgrootte van 8 personen

Indien u niet op een gemaakte afspraak verschijnt of deze niet op tijd (uiterlijk 24 uur van tevoren) annuleert, wordt een bedrag van 60 euro in rekening gebracht. U kunt deze kosten niet verhalen op uw zorgverzekeraar.