Over ons

Het ontstaan van de praktijk

In 2012 werd de basis gelegd voor het ontstaan van Psychologenpraktijk Gemert. Praktijkeigenaren Rosa van den Elzen en Nicolle van Mil, beiden afkomstig uit Gemert-Bakel, leerden elkaar kennen bij de opleiding tot GZ-psycholoog. Wekelijks carpoolen naar Eindhoven groeide uit tot een warme vriendschap, waarin soms voorzichtig werd gefantaseerd over het opzetten van een gezamenlijke praktijk. Eind 2019 deed de kans zich voor om deze plannen daadwerkelijk te realiseren; een pand op een prachtlocatie en voldoende tijd en creativiteit om te bouwen aan de praktijk zoals deze er nu staat. Inmiddels bestaat ons team uit zeven vakbekwame therapeuten, met elk hun eigen specialisaties en werkwijzen. Alle therapeuten werken op zelfstandige basis.

Visie en werkwijze

Psychologenpraktijk Gemert is gespecialiseerd in het behandelen van psychische problemen bij volwassenen. Uw therapeut gaat met u in gesprek over uw klachten, om vervolgens gezamenlijk te komen tot een behandelplan. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van verschillende behandelmethodieken, zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR en systeemtherapie. Vanzelfsprekend zijn alle behandelingen wetenschappelijk bewezen effectief, ook wel evidence based genoemd.

Psychologenpraktijk Gemert heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Door evidence based te werken en uw behandeltraject met regelmaat te evalueren, wordt de kwaliteit van zorg gewaarborgd. De therapeuten kunnen bovendien hun vakinhoudelijke kennis met elkaar delen en elkaar waar nodig consulteren. Ook over de omgeving waarin de behandelingen plaatsvinden, is nagedacht. Een prettige omgeving heeft een positief effect op zowel uw eigen welzijn, als dat van uw therapeut. Alle behandelruimtes zijn daarom met de grootste zorg ingericht. Zachte kleuren, comfortabele stoelen en veel groen zorgen voor een optimaal behandelklimaat.

Psychologenpraktijk Gemert is aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten. De klachtenregeling is hier ook ondergebracht.