Home » Therapeuten » Tanja van Dongen

Tanja van Dongen

Psychotherapeut / Systeemtherapeut

06-83118316

tanja@psychologenpraktijkgemert.nl

AGB-code: 94012182

Tanja studeerde in 2001 af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij begon haar carrière als orthopedagoog op een school voor speciaal middelbaar onderwijs. Na een jaar heeft zij de overstap gemaakt naar jeugdhulpverlening waar zij als gezinsbehandelaar bij stichting Oosterpoort werkzaam was met multi-problem gezinnen met adolescenten. Daarnaast werkte zij als orthopedagoog bij Autismebegeleiding waar zij individueel en/of gezinsgericht werkte. De combinatie van deze twee banen is aanleiding geweest voor Tanja om de opleiding tot systeemtherapeut te volgen welke zij heeft afgerond in 2012.

Daarna is Tanja gestart met het werken in de volwassenzorg. Zij deed dit korte tijd in een aantal kleine praktijken en maakte 10 jaar geleden de overstap naar GGZ Momentum. Daar behandelde Tanja koppels en gezinnen waarbij verslaving en comorbide problematiek speelde. Naast verslaving van middelen ook gedragsverslaving, als aandacht- en liefdesverslaving. Tanja heeft veel ervaring in het werken met vertrouwen en intimiteit, zowel individueel als binnen relaties.

Tanja’s interesse voor individuele behandelingen bij met name mensen die kampen met persoonlijkheidsproblematiek, groeide in deze tijd. Zij is de opleiding tot psychotherapeut gestart. In het kader van deze opleiding is zij op verschillende locaties gaan werken met diverse doelgroepen. Zij heeft kennis opgedaan in het werken met mensen met een eetstoornis, stemmingsklachten of angstklachten en persoonlijkheidsproblematiek.

In het werk met cliënten vindt Tanja een persoonlijke en betrokken houding belangrijk. Zij werkt vanuit verschillende kaders waarbij zij eigen hechtingsbehoeften en hechtingsgeschiedenis meeneemt in het onderzoek van het ontstaan en behandelen van klachten. Tanja biedt schematherapie en systeemtherapie (EFT). Zij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP), de  Vereniging voor Schematherapie (VSt) en de Nederlandse Vereniging voor Gezins- en Relatietherapie (NVRG).