Home » Therapeuten » Anita Donkers

Anita Donkers

Vaktherapeut Beeldend

06-83852246

AGB-code: 90112131

In 1995 is Anita afgestudeerd aan de HSAO te Sittard als Vaktherapeut Beeldend.

Naast haar werkzaamheden bij Psychologenpraktijk Gemert, is zij sinds 1998 werkzaam bij GGZ Oost Brabant. Binnen deze organisatie werkt zij binnen de volwassenzorg vanuit diverse behandelsettings. Zij heeft ruime ervaring opgedaan in het behandelen van zeer diverse zorgvragen.

Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapievorm, waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse beeldende materialen. De nadruk ligt meer op het doen en ervaren, minder op het praten. De keuze voor materiaal, techniek of opdracht wordt zorgvuldig afgestemd op uw hulpvraag. In het beeldend werk worden uw kwaliteiten en valkuilen zichtbaar, tastbaar en concreet gemaakt.
Het biedt u de mogelijkheid om te ervaren en gevoelens tot expressie te brengen. Dit zorgt voor bewustwording, geeft nieuwe inzichten en de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden aan te leren. Samen met Anita gaat u op zoek naar creatieve oplossingen en wordt de vertaalslag naar het dagelijks leven gemaakt.

Anita werkt vanuit de positieve psychologie, vanuit een client centered invalshoek. Zij gaat op een creatieve manier op zoek naar een behandelvorm die het best aansluit bij uw problematiek, ook wanneer een diagnose niet duidelijk te stellen is. Haar rustige aard en ruime ervaring maken dat zij op een flexibele manier in kan spelen op uw hulpvraag.

Anita is geregistreerd in het Register voor Vaktherapie, lid van de Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie, Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen en geregistreerd lid van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en van het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg .